Melktap Nijeveen
Verse melk en meer...

Honing

Lokale honing, verkregen van bijenvolken uit Meppel en omgeving. Kan goed werken bij hooikoorts klachten. 

Geproduceerd door Beeffet ( www.beeffet.nl ) in Wannerperveen


Meppeler Bloemenhoning 

450 gram

€ 6,00

Koolzaadhoning

450 gram

€ 6,00

Fruithoning

450 gram

€ 7,75


Voordelen:
* Zuivere pure honing zonder toevoegingen
* Koudgeslingerd en niet verhit
* Vitaminen, mineralen en antioxidanten zijn behouden.


Versuikeren van honing
Alle zuivere honing versuikerd op ten duur. De ene soort wat sneller dan de andere soort. Dit heeft te maken met de verhouding aan verschillende types
suiker die de honing bevat en de wijze waarop het is gemaakt of bewerkt. Bijen halen nectar en pollen van planten. De pollen dienen als voeding voor jonge
bijen, de nectar wordt door de bijen verwerkt tot honing dat moet dienen als voeding voor de bijen zelf. De nectar bevat wel 80 % vocht en 20% suikers. Bijen mengen in de honingmaag enzymen met de nectar. Ze delen de suikers op in glucose en fructose (de verhouding is altijd verschillend en ligt aan de soort drachtplant waarvan de nectar afkomstig is.) Vanaf dat moment heet het honing en geen nectar meer. Vervolgens gaat de vloeibare honing in de raten en wordt het droog geventileerd tot max. 20% (heide 23%). In deze droge omgeving kunnen bacteriën moeilijk tot niet overleven en blijft het erg lang goed.
Aangezien onze honing niet gefilterd wordt en niet verhit blijven minuscule deeltjes pollen en gisten achter in de honing. Doordat het vochtgehalte erg laag is gaat het van nature reageren en wordt het suiker. (het kristalliseert). Het is dus een volkomen natuurlijk proces wat de kwaliteit niet verminderd. Kristalliseren van honing wordt door velen als nadelig gezien, ook al is het gemakkelijk weer terug te draaien door de honing zachtjes te verwarmen bain marie tot ,maximaal 40 graden Celsius om zo de nodige vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren te behouden.